Pekka Rainio

Pekka Ilmari Rainio (9. elokuuta1924Pori14. helmikuuta2007Tampere) oli suomalainen insinööri ja yritysjohtaja, joka sai teollisuusneuvoksen arvonimen.[1]

Rainion vanhemmat olivat toimittaja, apulaiskaupunginjohtaja Toivo Rainio ja Jenny Åmark ja puoliso vuodesta 1946 voimistelunopettaja Paula Annikki Kosonen. Ylioppilaaksi 1943 tullut Rainio valmistui diplomi-insinööriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 1950 ja meni valmistuttuaan työpajainsinööriksi StrömbergilleVaasaan. Hän työskenteli samalla myös tuntiopettajana Vaasan teknillisessä koulussa ja Tampereen teknillisessä oppilaitoksessa. Vuonna 1951 Rainio siirtyi Tampereen kaupungin sähkölaitokselle, jossa hän toimi sittemmin yli kolmekymmentä vuotta. Sähkölaitoksen käyttöinsinööri hän oli 1951–1964, käyttöpäällikkö 1964–1966 ja toimitusjohtaja 1966–1986. Rainiolla oli myös erittäin runsaasti erilaisia luottamustoimia sekä asiantuntija- ja yhdistysten johtotehtäviä. Teollisuusneuvoksen arvonimi hänelle myönnettiin vuonna 1982 Tampereen kaupunginhallituksen esityksestä.[1]

. . . Pekka Rainio . . .

 1. Pekka Rainio Biografiasampo. Viitattu 4.12.2021.

  . . . Pekka Rainio . . .

  This article is issued from web site Wikipedia. The original article may be a bit shortened or modified. Some links may have been modified. The text is licensed under “Creative Commons – Attribution – Sharealike” [1] and some of the text can also be licensed under the terms of the “GNU Free Documentation License” [2]. Additional terms may apply for the media files. By using this site, you agree to our Legal pages . Web links: [1] [2]

  . . . Pekka Rainio . . .

  Previous post Aabybro
  Next post Ferraran herttuakunta