Ferraran herttuakunta

article - Ferraran herttuakunta

Ferraran herttuakunta (lat. Ducatus Ferrariensis, ital. Ducato di Ferrara) oli herttuakunta nykypäivän Italian alueella vuosina 1471–1597. Se käsitti noin 1 100 km² Po-joen eteläisemmästä osasta. Herttuakunnan aluetta hallitsi Este-suku vuodesta 1146 vuoteen 1597.

Ferraran herttuakunta
Ducatus Ferrariensis (latinaksi)
Ducato di Ferrara (italiaksi)
14711597

lippu vaakuna


Esten suvun hallitsemat alueet vuonna 1499 purppuralla.

Valtiomuoto herttuakunta
Ferraran herttua Ensimmäinen:
Borso d’Este(1471)
Viimeinen:
Alfonso II d’Este(1559–1597)
Pääkaupunki Ferrara
Uskonnot roomalaiskatolisuus
Viralliset kielet latina
Valuutta dukaatti
Seuraaja  Kirkkovaltio
Infobox OK

Vuonna 1471 herttuakunnan alue siirrettiin Kirkkovaltiolle ja Paavali II nimesi Borso d’Esten Ferraran herttuaksi. Borso kruununperijöineen hallitsi Ferraraa osittain itsenäisenä valtiona vuoteen 1597, jolloin Kirkkovaltio otti sen kokonaan valtansa alle.

. . . Ferraran herttuakunta . . .

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Duchy of Ferrara

. . . Ferraran herttuakunta . . .

This article is issued from web site Wikipedia. The original article may be a bit shortened or modified. Some links may have been modified. The text is licensed under “Creative Commons – Attribution – Sharealike” [1] and some of the text can also be licensed under the terms of the “GNU Free Documentation License” [2]. Additional terms may apply for the media files. By using this site, you agree to our Legal pages . Web links: [1] [2]

. . . Ferraran herttuakunta . . .

Previous post Pekka Rainio
Next post Dommartin (Nièvre)