Rainer Olbri

Rainer Olbri (sündinud 3. juulil1987), esinejanimega Metsakutsu, on Eesti räppar.

Metsakutsu
Sünninimi Rainer Olbri
Tuntud kui Metsakutsu, Metsakutsa, Freaky T
Päritolu Tallinn, Harjumaa
Stiilid hiphop
Elukutse räppar, disainer
Tegev 2000–praeguseni
Plaadifirma Legendaarne Records
Seotud esitajad Grand City Pelgu Kings, Genka, Toe Tag, Wild Disease
Veebileht www.metsakutsu.com

Tallinnas Pelgulinnast pärit Olbri õppis Tallinna Ülikoolis reklaami ja imagoloogiat[1]. Töötab ta graafilise disainerina firmas Imagine AD.

Koos teiste Pelgulinna räpparitega tegi Olbri 2000. aastate alguses vokaal-instrumentaalansambli Grand City Pelgu Kings[2] (GCP Kings). Bändi tuntumad lood on “Miks”, “Kool”. Ansambel avaldas omakirjastusliku plaadi “Lootus sureb viimasena”, mille kujundas Big Mora.

2004. aastal tutvus Olbri hiphopibändi Toe Tag liidri Genkaga. Olbri osales Toe Tagi 2004. aasta albumil “Legendaarne” ilmunud loo “Värsiarhitektuur” tegemises. 2005. aastal Olbri Toe Tagiga seotud plaadifirmaga Legendaarne Records plaadikokkuleppe.[2] 2005. aastal nimetas Eesti Ekspressi kultuurilisa Areen Olbrit üheks noortest tulevikutähtedest. Plaat valmis siiski alles 2010. aastaks.[3]

2005–2010 andis Olbri kontserte, avaldas viis singlit ja kaks videot: Masa tehtud video loole “Miks Mitte Täna” (2006) ning Leedus filmitud video Leedu popsensatsiooni Skamp loole “Reach”, kus Olbri räppis koos Läti MC Ozolsi ning Leedu räppari Pushasega ansamblist G&G Sindikatas.

22. oktoobril 2010 ilmus Rainer Olbri debüütalbum “Testament”, duubelalbum, mille plaatide nimed on “Vana Testament” ja “Uus Testament”[3]. Koos albumiga valmis ka ETV2 saates “Eesti Top 7” esilinastunud video loole “Läheks”[4].

Tema teine album Kelmiküla unistus ilmus oktoobris 2013.

Traditsioonilisest hiphopist eristub Olbri lüürika temaatika ja keele poolest, kuna tegemist on täiskarsklasega, kes oma duubelalbumil püüdis hoiduda roppustest.[3]

. . . Rainer Olbri . . .

 • Testament” (2010)
 • Kelmiküla Unistus (2013)
 • “Kuhu Koer On Maetud” (2016)
 • Ei Vaja Singlitfeat. Genka” (2005)
 • Miks Mitte Tänafeat. Genka” (2006)
 • Sõjaolukord” (2008)
 • 25 krooni” (2010)
 • Läheks” (2010)
 • Mustad südamed” (2013)
 • K#ik Jumalad N@evad (2013)
 • ”11” (2013)
 • “Ära mine närvi” (2016)

2011. aastal võitis Rainer Olbri Eesti Muusikaauhinna parima hiphopialbumi kategoorias. Teised nominendid olid Abraham ja Öökülm.

. . . Rainer Olbri . . .

This article is issued from web site Wikipedia. The original article may be a bit shortened or modified. Some links may have been modified. The text is licensed under “Creative Commons – Attribution – Sharealike” [1] and some of the text can also be licensed under the terms of the “GNU Free Documentation License” [2]. Additional terms may apply for the media files. By using this site, you agree to our Legal pages . Web links: [1] [2]

. . . Rainer Olbri . . .

Previous post Läti nõukogude kütidiviis
Next post Sündinud 21. jaanuaril