Hiiumaa vald

Hiiumaa vald on vald Eestis Hiiu maakonnas. See moodustus valitsuse otsuse alusel pärast kohaliku omavalitsuse volikogude valimisi25. oktoobril2017. Hiiumaa vallavanem on Hergo Tasuja. Valla volikogu esimees on Anu Pielberg.

Hiiumaa vald


Pindala: 1032 km² (2017)[2]
Elanikke: 9381 (1.01.2021)[3]
Rahvastikutihedus: 9,1 in/km²
EHAKi kood: 0205[4]
Keskus: Kärdla

. . . Hiiumaa vald . . .

Vabariigi Valitsus otsustas 15. juunil2017Eesti omavalitsuste haldusreformi käigus ühendada kõik Hiiumaa neli valda üheks vallaks. Varem olid otsustanud vabatahtlikult ühineda Hiiu vald ja Käina vald, et moodustada Hiiumaa vald. Valitsus oli kahe valla vabatahtliku ühinemise kinnitanud, kuid ühinemine oli kavandatud jõustuma 2017. aasta kohaliku omavalitsuse volikogude valimiste järel. Emmaste vald ja Pühalepa vald uue vallaga vabatahtlikult ühineda ei soovinud ning valitsuse otsusega 15. juunist 2017 Emmaste ja Pühalepa vald sundliideti Hiiumaa vallaga.

Hiiumaa valla volikogus on 23 liiget, kelle volitused jõustusid 25. oktoobril 2017. Vallavolikogu esimene istung toimus 1. novembril 2017. Volikogus olid esindatud Sotsiaaldemokraatlik Erakond (7), valimisliit Kodusaar (7), valimisliit Ühine Hiiumaa (6), Eesti Reformierakond (2) ja Eesti Keskerakond (1 kohaga). Valitseva koalitsiooni moodustasid Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja valimisliit Ühine Hiiumaa. 2021kohaliku omavalitsuse volikogude valimiste järel on volikogus esindatud Sotsiaaldemokraatlik Erakond (7), valimisliit Ühine Hiiumaa (5), Eesti Keskerakond (4), Eesti Reformierakond (3), Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (2) ja Isamaa Erakond (2). Valitseva koalitsiooni moodustavad Sotsiaaldemokraatlik Erakond, valimisliit Ühine Hiiumaa ja Reformierakond.

Osavald on Hiiumaa vallas tegutsev üksus, mille eesmärk on kohaliku initsiatiivi ja identiteedi hoidmine, kohalike elanike kaasamine kohalike küsimuste otsustamisse ning piirkondlike huvide esindamine valla ülesannete täitmisel. [5]

. . . Hiiumaa vald . . .

This article is issued from web site Wikipedia. The original article may be a bit shortened or modified. Some links may have been modified. The text is licensed under “Creative Commons – Attribution – Sharealike” [1] and some of the text can also be licensed under the terms of the “GNU Free Documentation License” [2]. Additional terms may apply for the media files. By using this site, you agree to our Legal pages . Web links: [1] [2]

. . . Hiiumaa vald . . .

Previous post Objekti tuvastamine
Next post Abasiini keel