Mr. Blue Sky

Mr. Blue Sky är en poplåt av Electric Light Orchestra, komponerad av Jeff Lynne. Låten finns med på dubbelabumet Out of the Blue från 1977, där den är den avslutande delen av sviten “”Concerto for a Rainy Day”. Den utgavs också som singel i början av 1978. Låten har ansetts vara kraftigt inspirerad av The Beatles sena 1960-talsproduktion.[1] Låten innehåller sångröster manipulerade med vocoder. I låtens slut hörs en manipulerad röst säga “please turn me over”, vilket var en uppmaning till lyssnaren att vända på vinylskivan då låten var den sista på skivsida tre av albumet.

Mr. Blue Sky
Singel av Electric Light Orchestra
B-sida “One Summer Dream”
Utgiven januari 1978
Format Grammofon
Inspelad 1977
Längd 5:06
Skivbolag Jet Records
Låtskrivare Jeff Lynne
Producent Jeff Lynne

. . . Mr. Blue Sky . . .

Lista (1978) Position
 Kanada 27 (RPM)[2]
 Nederländerna 8 [3]
 Sverige “Veckans Smash Hit” i Poporama[4]
 Storbritannien 6 (UK Singles Chart)[5]
 USA 35 (Billboard Hot 100)[6]
 Västtyskland 27 [7]

. . . Mr. Blue Sky . . .

Den här artikeln kommer från webbplatsen Wikipedia. Originalartikeln kan vara lite förkortad eller modifierad. Vissa länkar kan ha ändrats. Texten är licensierad under “Creative Commons – Attribution – Sharealike” [1] och en del av texten kan även licensieras under villkoren i “GNU Free Documentation License” [2]. Ytterligare villkor kan gälla för mediafilerna. Genom att använda denna sida godkänner du våra juridiska sidor . Webblänkar: [1] [2]

. . . Mr. Blue Sky . . .

Previous post HD 219623
Next post 11361 Orbinskij