Kanton Arles

article - Kanton Arles

Arles is een kanton van het Franse departement Bouches-du-Rhône. Het kanton maakt deel uit van het arrondissement Arles. In 2018 telde het 61.611 inwoners. Het kanton werd gevormd ingevolge het decreet van 27 februari 2014 met uitwerking op 22 maart 2015, met Arles als hoofdplaats.[1]

Kanton Arles
Kanton in Frankrijk
Situering
Regio Provence-Alpes-Côte d’Azur
Departement Bouches-du-Rhône (13)
Arrondissement(en) Arles
Coördinaten 43°40’36,998″NB, 4°37’43,000″OL
Algemeen
Oppervlakte 1206.92 km²
Inwoners 61.611 (2018)
(51 inw./km²)
Politiek
Conseil départemental Martial Alvarez & Mandy Graillon (2021-2028)
Overig
Omvat 3 gemeenten
Kantoor kieskring Arles
Website Detailkaart en info op Insee
Portaal   Frankrijk

. . . Kanton Arles . . .

Het kanton omvat volgende gemeenten:

Bronvermelding


. . . Kanton Arles . . .

Dit artikel is afkomstig van de website Wikipedia. Het originele artikel kan een beetje worden ingekort of gewijzigd. Sommige links zijn mogelijk gewijzigd. De tekst is gelicentieerd onder “Creative Commons – Attribution – Sharealike” [1] en een deel van de tekst kan ook worden gelicentieerd onder de voorwaarden van de “GNU Free Documentation License” [2]. Voor de mediabestanden kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met onze juridische pagina’s . Weblinks: [1] [2]

. . . Kanton Arles . . .

Previous post Krist Porte
Next post Mima Ito