Het straalgas-mysterie

Het straalgas-mysterie is een verhaal uit de Belgische stripreeks Piet Pienter en Bert Bibber van Pom.

Het straalgas-mysterie
Stripreeks Piet Pienter en Bert Bibber
Volgnummer 14
Scenario Pom
Tekeningen Pom
Type softcover
Pagina’s 60
Eerste druk 1960 (krant, Gazet Van Antwerpen)[1]
1960 (album, De Vlijt)[1][2]
ISBN 9063040148
Portaal   Strip

Het verhaal verscheen voor het eerst in Gazet Van Antwerpen van 1 januari1960 tot 17 april1960 en als nummer 14 in de reeks bij De Vlijt.[1]

. . . Het straalgas-mysterie . . .

Het straalgas-mysterie verscheen in 1960 als album 14 bij uitgeverij De Vlijt. In 1997 gaf uitgeverij De Standaard het album opnieuw uit.

Bronnen, noten en/of referenties

  1. (nl) Bonte, Peter, De stripdatabank. Uitgeverij Bonte, Brugge (2005), p.742-746. ISBN 978-90-34-42000-8.
  2. (nl) Het straalgas-mysterie, Stripinfo.be
Piet Pienter en Bert Bibber
Auteur: Pom
Hoofdpersonages: Piet Pienter · Bert Bibber · Susan Darling
Belangrijke nevenpersonages: Theo Flitser · Professor Kumulus · Professor Snuffel · Hilarius Warwinkel · Commissaris Knobbel
Albums: Eerste reeks: Het vredeswapen · Het gestolen vredeswapen · De verborgen schat · De stalen zeemeermin · Bibbergeld · De diamantmijnen van Koningin Salami · El Rancho Grande · Bibber contra Tutter · Buldaarse Rhapsodie
Tweede reeks: In het spoor van Sherlock Holmes · De Inca-schat der Cordillera · Het raadsel van de Schimmenburcht · Plakijzerpiraten · De diamantmijnen van Koningin Salami · De Kumulusformule · El Rancho Grande · Bibber contra Tutter · Buldaarse Rhapsodie · De stralende meteoor · Avontuur in San Doremi · Storm over Akhabakhadar · De anti-zwaartekracht-generator · Het straalgas-mysterie · De barbier van Bombilla · De verborgen schat · De vloek van Toetan Kanon · De dubbel-koolzure-soda-bom · Herrie om Carolus Magnus · De diktator van San Doremi · Straalgoud · De diadeem van Swaba · Bulderlachgas · Invasie uit het heelal · De tijdmachine · Hypnosepillen · Het geval “Warwinkel” · Superbrandstof en pikante saus · De dubbelganger · Warwinkel in de war · Polarisatie-preparaat XX · Hokus-focus-flits · Gedonder in Bommelheide · De zaak Blinkstein · Operatie “Diepvries” · De erfenis van Nonkel Bibber · Atoombrandstof Warwinkelarium · Zangkwintet “De lange asem” · Marie Huana · Hypnose-stralen · Systeem Kleerkast · De supersonische schokgolf-oscillator · Intermezzo in Hamaj’Oewait · Vakantie in Pandorra · Susan bij de Knobbelgilde
Kortverhaal: Dag van de Macht of de Turbulente Avonturen van Piet Pienter en Bert Bibber
Hommages: Avontuur in de 21ste eeuw · Op het spoor van Pom · De geniale soepselder
Gastoptredens: Marsmannen van Venus · De valse Basuras · Paniek in Stripland

. . . Het straalgas-mysterie . . .

Dit artikel is afkomstig van de website Wikipedia. Het originele artikel kan een beetje worden ingekort of gewijzigd. Sommige links zijn mogelijk gewijzigd. De tekst is gelicentieerd onder “Creative Commons – Attribution – Sharealike” [1] en een deel van de tekst kan ook worden gelicentieerd onder de voorwaarden van de “GNU Free Documentation License” [2]. Voor de mediabestanden kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met onze juridische pagina’s . Weblinks: [1] [2]

. . . Het straalgas-mysterie . . .

Previous post WTA-toernooi van Bazel 2001
Next post Tram van Bratislava