Unitat de comandament (bombers)

La unitat de comandament, o unitat lleugera de comandament (ULC) és el vehicle utilitzat pels comandaments de bombers que organitzen i coordinen una actuació.[1]

Unitat de comandament de San Diego, USA

Dotat de sirena, llums prioritaris i emissora de ràdio, com la resta de vehicles de bombers, pot estar equipat amb: taulell de comandament, taulell de mapes, equip de respiració autònom, ordinador portàtil, i altres equips.[2]

Acostumen a ser vehicles tipus SUV, per la seva versatilitat urbana-tot terreny, i capacitat d’emmagatzematge. Alguns departaments de bombers substitueixen els seients posteriors per a augmentar la capacitat per a equips.[3][4]

. . . Unitat de comandament (bombers) . . .

  1. Diccionari de bombers. Barcelona: Termcat. Generalitat de Catalunya, novembre 1995. ISBN 84-393-3689-6.
  2. «Vehicle de comandament» (en anglès). Whaling Fire.
  3. «Com triar l’adient vehicle de comandament de bombers?» (en anglès). Fire Rescue 1, 15-10-2016.
  4. «Unitat de comandament». Ajuntament de Barcelona.

. . . Unitat de comandament (bombers) . . .

This article is issued from web site Wikipedia. The original article may be a bit shortened or modified. Some links may have been modified. The text is licensed under “Creative Commons – Attribution – Sharealike” [1] and some of the text can also be licensed under the terms of the “GNU Free Documentation License” [2]. Additional terms may apply for the media files. By using this site, you agree to our Legal pages . Web links: [1] [2]

. . . Unitat de comandament (bombers) . . .

Previous post Comtat de la Mauriena
Next post Selecció de rugbi XV d’Espanya