Colin MacInnes

Colin MacInnes (20 d’agost de 1914 – 22 d’abril de 1976) va ser un novel·lista i periodista anglès.

Colin MacInnes
Biografia
Naixement 20 agost 1914
Londres
Mort 22 abril 1976 (61 anys)
Kent (Anglaterra)
Dades personals
Altres noms Colin Thirkell
Nacionalitat Regne Unit
Activitat
Ocupació Novel·lista, periodista
Moviment associat a la literatura mod, realisme britànic de post-guerra, Swinging London
Obra
Obres destacables
Família
Pares James Campbell McInnes  i Angela Thirkell
Germans Mary McInnes(en) i Graham Campbell McInnes(en)

. . . Colin MacInnes . . .

MacInnes a néixer a Londres. Els seus pares eren el cantant James Campbell McInnes i la novel·lista Angela Thirkell, qui era la besneta d’Edward Burne-Jones, artista prerafaelita, i familiar tant de Rudyard Kipling com de Stanley Baldwin. La seva família es va desplaçar a Austràlia l’any 1920, i el mateix MacInnes va retornar a Anglaterra el 1930. La major part de la seva infantesa va ser conegut sota el nom de Colin Thirkell, cognom del segon marit de la seva mare, mentre que més endavant va començar a fer servir McInnes, tot canviant la grafia posteriorment a “MacInnes”.

Des del 1930 fins al 1935 va treballar a Brussel·les, i després es va traslladar a Londres per estudiar pintura a la London Polytechnic i la School of Drawing and Painting d’Euston Road. Cap al final de la seva vida va viure amb Martin Green, el seu editor, i Fiona, l’esposa d’aquest, al barri de Fitzrovia, anomenat aquest petit grup la seva família d’adopció fins a la seva mort.[1]

MacInnes va formar part del cos d’intel·ligència britànic durant la Segona Guerra Mundial, i va treballar a l’Alemanya ocupada després de l’armistici al continent europeu. Aquest experiències van influir en l’escriptura de la seva novel·la, To the Victors the Spoils. Al cap del seu retorn a Anglaterra va treballar a la BBC Radio fins al moment que es va poder guanyar la vida escrivint.[2]

Va ser autor d’un seguit de llibres que descriuen la cultura juvenil i de la immigració a Londres durant la dècada del 1950, amb els títols City of Spades (1957), Absolute Beginners (1959) i Mr Love & Justice (1960) conegut col·lectivament com la “trilogia de Londres”.[3] Molts dels seus llibres estan ambientats al barri londinenc de Notting Hill, que aleshores era una zona pobra i racialment diversa, on s’havien establert molts nous immigrants i que va patir els efectes dels disturbis racials de 1958. MacInnes era obertament bisexual[4] i va descriure temes com la degeneració urbana, temes racials, bisexualitat, drogues, anarquia i “decadència”.[5]

Mr Love & Justice tracta de dos personatges, Frank Love i Edward Justice, cap a finals dels 50. Mr Love és un proxenete novell; Mr Justice és un membre de la policia que acaba de ser transferit al cos de paisà. Les seves vides acaben per creuar-se.

. . . Colin MacInnes . . .

This article is issued from web site Wikipedia. The original article may be a bit shortened or modified. Some links may have been modified. The text is licensed under “Creative Commons – Attribution – Sharealike” [1] and some of the text can also be licensed under the terms of the “GNU Free Documentation License” [2]. Additional terms may apply for the media files. By using this site, you agree to our Legal pages . Web links: [1] [2]

. . . Colin MacInnes . . .

Previous post Selecció de rugbi XV d’Espanya
Next post Patró digital