Campeón sin corona

Campeón sin corona és una pel·lícula mexicana dirigida per Alejandro Galindo basada en la biografia del boxador Rodolfo Casanova, l’auge inicial del qual i estrepitosa caiguda representen el mite del pelado mexicà en la seva lluita per superar-se i vèncer.[1][2]

Campeón sin corona
Fitxa
Direcció Alejandro Galindo
Protagonistes
Producció Raúl de Anda
Dissenyador de producció Gunther Gerzso
Guió Alejandro Galindo i Raúl de Anda
Música Rosalío Ramírez
Fotografia Domingo Carrillo
Muntatge Carlos Savage
Productora Producciones Raúl de Anda
Dades i xifres
País dorigen Mèxic
Estrena 5 setembre 1946
Durada 111 min
Idioma original castellà
Color en blanc i negre
Descripció
Gènere melodrama i pel·lícula d’esports

. . . Campeón sin corona . . .

El venedor de neu de La Lagunilla, Roberto “El Kid” Terranova (David Silva), provoca una batalla campal en una sorra de boxa on és participant i després fuig a causa del creixent conflicte entre el públic i arriba a la seva casa; la seva mare el reconvé a fer les coses correctament i no buscar baralles i ell promet no tornar a barallar i torna a la seva vida tranquil·la de gelera acompanyada del seu íntim amic “El Jupa” (Fernando Soto “Mantequilla”) i la seva xicota Lupita (Amanda del Llano). No obstant això, en un plet de carrer on un home maltractava a un nen i Roberto surt a defensar-lo, el Kid crida l’atenció d’un manager de boxa, el tío Rosas (Carlos Lopez Moctezuma), que decideix convertir-lo en un gran boxador.

Roberto, amb entrenament adequat, noqueja al cinquè pes lleuger del món, Zubieta, a qui havia conegut en uns cavallets de fira dies abans i amb qui va tenir una lleugera provocació. Davant un altre boxador, Ronda, que parla en anglès, Roberto s’acomplexa i és noquejat en mirar en plena baralla a la xicota estatunidenca del seu oponent. Roberto es vol retirar però Lupita el dissuadeix. Susana, jove de societat, sedueix Roberto després de veure’l noquejar a un filipí. Roberto va de mala gana a una gira als Estats Units aconseguida per Rosas mentre Susana, cansada d’ell, se’n va a Acapulco.

En tornar Roberto triomfant a Mèxic, Susana ja no vol res amb ell. Roberto provoca una baralla a casa d’ella i acaba a la presó, on Roses té interès a mantenir-lo fins a la seva nova trobada amb Ronda. En caure en plena baralla amb Ronda, Roberto s’assabenta que el seu contrincant manté una relació amb Susana; això li fa reposar-se i noquejar-lo. Roberto es dona a l’alcohol i cau en el més baix. En una cantina sent la transmissió de la trobada en què Zubieta guanya el campionat mundial i se sent avergonyit. Donya Graciela la seva mare, i Lupita troben Roberto i el convencen que torni a la seva antiga vida de venedor de neu.

 • David Silva – Roberto ‘Kid’ Terranova
 • Amanda del Llano – Lupita
 • Carlos López Moctezuma – Sr. Rosas
 • Fernando Soto – El chupa
 • Nelly Montiel – Susana
 • Víctor Parra – Joe Ronda
 • María Gentil Arcos – Doña Gracia, Mare de Roberto
 • Pepe del Río – Juan Zubieta
 • Félix Medel – Don Roque
 • Aurora Cortés – Anastacia
 • José Pardavé – Amic de Roberto
 • Salvador Quiroz as President de la comissió de boxa
 • Alberto Catalá – Second
 • Bucky Gutierrez – Pilar, serventa
 • Roberto Cañedo – Ordoñez
 • Antonio Padilla ‘Pícoro’ – Presentador de baralles
 • Carlos Aguirre – Amic de Susana
 • Stephen Berne – Homre calb entrenant gimnàs
 • Clifford Carr – Mr. Carr, representant de Ronda
 • Fernando Curiel – Jorge
 • Ramiro Gamboa – Locutor
 • Leonor Gómez – Cuinera
 • Alfonso Jiménez – Policia
 • Ramón G. Larrea – Amic de Susana
 • Pedro Mago Septien – Locutor
 • Héctor Mateos – Venedor
 • Ignacio Peón – Mesonero
 • Estanislao Schillinsky – Mora
 • Hernán Vera – Cantiner

. . . Campeón sin corona . . .

This article is issued from web site Wikipedia. The original article may be a bit shortened or modified. Some links may have been modified. The text is licensed under “Creative Commons – Attribution – Sharealike” [1] and some of the text can also be licensed under the terms of the “GNU Free Documentation License” [2]. Additional terms may apply for the media files. By using this site, you agree to our Legal pages . Web links: [1] [2]

. . . Campeón sin corona . . .

Previous post Peix pedra
Next post Hunting