Know Who You Are

«Know Who You Are» er ein song av det britiske rockebandet Slade, gjeve ut i 1970 som den andre og siste singelen frå det andre studioalbumet deira, Play It Loud. Songen vart skriven av Jim Lea, Noddy Holder, Don Powell og Dave Hill, og produsert av Chas Chandler. Han gjekk ikkje inn på singellista i Storbritannia.

Know Who You Are
Singel av Slade
frå albumet Play It Loud
B-side Dapple Rose
Utgjeve 18. september 1970[1]
Sjanger Rock
Lengd 2:53
Selskap Polydor Records
Låtskrivar(ar) Jim Lea, Noddy Holder, Don Powell, Dave Hill
Produsent Chas Chandler
Slade-kronologi
«The Shape of Things to Come»
(1970)
Know Who You Are «Get Down and Get with It»
(1971)

. . . Know Who You Are . . .

Etter debuten i 1969 vart ikkje Beginnings gjennombrotet til bandet, den gongen dei var kjent som Ambrose Slade. Den nye manageren deira Chas Chandler oppfordra dei til å byrja å skriva eige materiale. Han trudde òg at dei ville ha nytte av ein ny utsjånad, og bandet tok på seg eit skinhead-image og dei endra samstundes namnet sitt frå Ambrose Slade til «The Slade» og gav ut den mislykka singelen «Wild Winds Are Blowing» i oktober 1969. «Shape of Things to Come» følgde i mars 1970, men klarte igjen ikkje å gå inn på list. Med dette flytta Chandler bandet frå Fontana til Polydor Records, og trudde eit selskap med høgare profil ville auka salet. Bandet byrja deretter å spela inn materiale for det andre studioalbumet sitt Play It Loud.[2][3]

Polydor-debuten til bandet, «Know Who You Are», kom ut i september 1970, men var òg ein kommersiell fiasko, til liks med Play It Loud då dette vart utgjeve i november. Hovudvokalisten Noddy Holder skreiv i biografien sin frå 1999 om fiaskoen til songen: «Då han ikkje kom på hitlistene, byrja frustrasjonen å setja inn. Vi kunne ikkje forstå kvifor vi ikkje var meir populære då. Vi hadde vore med Chas i to år, vrengde tarmane våre og framleis hadde vi ikkje hatt nokon hit.»[4] Då han snakka til Goodtimes Magazine i 2015, sa bassist Jim Lea: «Vi hadde ingen hittar. Songar som «Know Who You Are» eller «Shape of Things to Come» vart berre spelte svært sjeldan på radio.»[5] Etterpå droppa bandet skinhead-imaget sitt og kom til å slå gjennom med singelen «Get Down and Get with It» frå midten av 1971.[2]

«Know Who You Are» var ei vidareutvikling av sporet «Genesis», som var ein instrumental skriven av bandet og gjeven ut som singel frå Beginnings. Under innspelinga for Play It Loud vitja bandet songen på nytt, med ein tekst av trommeslagaren Don Powell. I biografien sin frå 2013 sa Powell: «’Know Who You Are’ er det same som den gamle instrumentalen vår ‘Genesis’, så Nod og Dave blir kreditert for han, så vel som Jim og meg sjølv. Eg skreiv teksten for han og noko av han handlar om Dave. Eg veit ikkje korleis det vart til, men den første linja eg kom på var ‘H, old babe, sing a song to make out that your playing is easy’.»[6]

. . . Know Who You Are . . .

This article is issued from web site Wikipedia. The original article may be a bit shortened or modified. Some links may have been modified. The text is licensed under “Creative Commons – Attribution – Sharealike” [1] and some of the text can also be licensed under the terms of the “GNU Free Documentation License” [2]. Additional terms may apply for the media files. By using this site, you agree to our Legal pages . Web links: [1] [2]

. . . Know Who You Are . . .

Previous post Europameisterskapen på skeiser 1996
Next post 22. serierunde i Tippeligaen 2000