Jon Tolaas

Jon Tolaas (3. juni 19391. september 2012)[1][2][3] var ein norsk lyrikar, lektor og draumeekspert frå Vågsøy.

Jon Tolaas

Jon Tolaas.
Nasjonalitet Norsk
Fødd 23. juni 1939
Måløy
Død

1. september2012 (73 år)
Nordfjordeid

Yrke Lektor, forfattar
Tema Draumar
Periode 1967-
Debut Gjest i ditt tjeld

Tolaas var utdanna cand.philol. med fransk hovudfag og arbeidde som lektor på Eid vidaregåande skuleNordfjordeid.

Han debuterte som forfattar i 1967 med diktsamlinga Gjest i ditt tjeld og fekk sidan gjeve ut ei rekkje skjønnlitterære bøker og sakprosabøker om draumar. Ei tid hadde han ei fast spalte i Bergens Tidende og boka Nattkino : Ei bok om draum som kom i 1992 er basert på den. Han fekk Sunnmørsprisen for boka.

Tolaas fekk Fylkeskulturprisen til Sogn og Fjordane fylke i 1987.

. . . Jon Tolaas . . .

. . . Jon Tolaas . . .

This article is issued from web site Wikipedia. The original article may be a bit shortened or modified. Some links may have been modified. The text is licensed under “Creative Commons – Attribution – Sharealike” [1] and some of the text can also be licensed under the terms of the “GNU Free Documentation License” [2]. Additional terms may apply for the media files. By using this site, you agree to our Legal pages . Web links: [1] [2]

. . . Jon Tolaas . . .

Previous post Fjell i Noreg
Next post The Misunderstood